Gouda

zaterdag 10 september 2022: dagexcursie Tuin Ebenhaezer en Tuin Polhuis in Ermelo

Het eerste tuinbezoek van deze dag voert naar tuin ‘Ebenhaezer’ in Ermelo. Via de traditionele voortuin met een zgn. ‘hot border’ in geel, oranje en rood komt men in een wat lossere achtertuin met een grote vijver en groot gazon omringd door gemengde borders. Een gedeelte van de tuin is gereserveerd voor kippen en een hobbykas voor het vermeerderen van planten die meestal ook te koop zijn www.tuinbouwers.com. 

Vervolgens rijden we 5 minuten naar ‘De Dorpskamer’ in Ermelo voor een heerlijke verzorgde lunch

Na deze pauze gaan we verder voor ons bezoek aan de werkelijk spectaculaire tuin ‘Polhuis’ eveneens in Ermelo. Rond de 100 jaar oude, prachtig gerestaureerde boerderij is deze tuin met veel liefde en kundigheid aangelegd. 
Midden in het gazon ligt een grote vijver met daaromheen verschillende borders, allemaal op kleur in een fraaie variëteit en soms gedurfde kleurcombinaties. Achter de geel/blauwe border ligt een bosachtig gedeelte waar tot het najaar genoten kan worden van vele soorten varens en aparte schaduwplanten. 
In deze tuin, die van maart tot oktober in bloei staat, bevinden zich ook nog een bakhuisje, een grote kas en rond het huis veel aparte kuipplanten, die deels te koop zijn.

Meer informatie:

  • Zaterdag 10 september 2022, vertrek 9.00 uur - terugkomst 16.45 uur
  • Vertrekadres: Groenhovenpark, Heuvellaan, Gouda
  • Prijs leden: € 36,50, niet-leden € 41,50 incl. meerijkosten, entree, 2 x koffie/thee met lekkers en lunch + drankje
  • Min 12 / max 20 personen
  • Eigen vervoer / meerijden
  • Aanmelden uiterlijk 26 augustus 2022
  • Voor de voorwaarden  klik je hier

 

aanmeldformulier excursie 10 september 2022 - Tuin Ebenhaezer en Tuin Polhuis in Ermelo - verplicht in te vullen velden *