Gouda

vrijdag 8 juli 2022: dagexcursie Tuin Klein Boskoop in Stroe, tuin De Beukenhof in Barneveld en kwekerij Klein Hof in Terschuur

We starten deze dagexcursie met een bezoek aan ‘Klein Boskoop’ in Stroe. Deze naam is ontstaan nadat de voormalige kwekerij was beëindigd en met een aantal bewaarde coniferen, naaldbomen en beuken is deze bijzondere tuin ontstaan. Er is o.a. een bostuin te zien met grote waterpartijen. Er zijn diverse borders, een Oosterse tuin, een prieel en een waterloopje. Er is een ‘new plantspad’ en een grote rozentuin met een koepeltje. Al wandelend door de tuin zullen we ook bijzondere en zeldzame struiken ontdekken. 
In het G&B magazine van juni 2021 staat een artikel over de passievolle eigenaren en de liefde voor hun tuin. 

Na de lunch in Barneveld, vertrekken we naar tuin ‘de Beukenhof’ in Barneveld. Deze tuin heeft vele groenelementen, beukenhagen en heldere zichtlijnen. Er is een duidelijke structuur met een Engelse touch. Kleur is een belangrijk thema in ‘de Beukenhof’. De meeste tuinkamers hebben een basiskleur, die het hele jaar in nuances door de borders danst. In de achtertuin ligt een heerlijk terras met een strakke vijver, omringd door prachtige bomen. 
De eigenaren kunnen met veel passie vertellen over hun prachtige tuin. 

Na een korte autorit arriveren we in Terschuur, waar de goed onderhouden kwekerij van vaste planten en eenjarigen ‘Klein Hof’ is gelegen. Er is/wordt hard gewerkt aan een landschappelijke tuin met vooral sterke vaste beplanting in combinatie met één- en tweejarigen, klein- en grootbloemige rassen en schermbloemigen. Hier wordt het principe van ‘strakke hagen, losse borders’ gehanteerd.

Meer informatie:

  • Vrijdag 8 juli 2022, vertrek 9.00 uur - terugkomst 17.15 uur uur
  • Vertrekadres: Groenhovenpark, Heuvellaan, Gouda
  • Prijs leden: € 43,50 incl. koffie/thee (met iets lekkers 2x), lunch + drankje
  • Prijs niet-leden: € 48,50 incl. koffie/thee (met iets lekkers 2x), lunch + drankje  
  • Min 12 / max 20 personen
  • Eigen vervoer / meerijden
  • Aanmelden uiterlijk 23 juni 2022
  • Voor de voorwaarden  klik je hier

aanmeldformulier excursie 8 juli 2022 - Tuinen in Stroe en Barneveld en kwekerij in Terschuur - verplicht in te vullen velden *