Gouda

Vrijdag 8 september 2023: excursie tuin 't Akkerhuis in Montfoort en tuin In Liefde Bloeyende in Hagestein

Dit keer blijven we redelijk dicht ‘bij huis’ namelijk in de provincie Utrecht. We bezoeken twee tuinen waarvan de eerste in Montfoort ligt ’t Akkerhuis’. 
Deze tuin van 1 ha was oorspronkelijk weiland en is door de eigenaren omgetoverd tot een sfeervolle landelijke tuin met Engelse en Franse invloeden. Er zijn ‘eilanden’ gecreëerd met bloemenborders, veelal gevarieerd ingericht op vorm en kleur. Ook staan er verschillende soorten prachtige bomen (waarover de mannelijke helft van dit echtpaar veel weet te vertellen). Voor meer informatie en een filmpje over deze tuin kun je kijken op www.hetakkerhuis.nl. Er is ook een filmpje van RTV Utrecht te bekijken.       

De lunch wordt dit keer aangeboden in een heerlijk goedgevulde ‘knapzak’  en genuttigd in de deze tuin. 

Na de lunch vertrekken we voor een ritje van ca. een kwartier richting Hagestein waar de 2 ha grote tuin ‘In liefde bloeyende’ met veel passie is aangelegd. Het ontwerp voor deze tuin is van de bekende tuinarchitecte Mien Ruys en heeft een strakke vormgeving, die een prachtig contrast vormt met de weelderige beplanting. Er zijn twee prachtige lange borders met een zichtas rondom een rosarium. Tevens is er een grote watertuin, een grote grassenborder (ontworpen en aangelegd in 2000) en een prairietuin. Door deze laatste aanpassingen is er een architectonisch spectaculaire tuin ontstaan.

Meer informatie:

  • Vrijdag 8 september 2023, vertrek 9.15 uur - terugkomst 16.15 uur
  • Vertrekadres: Groenhovenpark, Heuvellaan, Gouda
  • Prijs leden: € € 34,50, niet-leden 41,50, incl. koffie/thee (met iets lekkers 2x), ‘knapzak’ lunch + drankje, en meerijden
  • Min 13 personen
  • Eigen vervoer / meerijden
  • Aanmelden uiterlijk 27 augustus 2023
  • Organisator Marieke de Klerk
  • Voor de voorwaarden  klik je hier

Aanmeldformulier excursie Tuinen in Utrecht - 8 september 2023 - verplicht in te vullen velden*