De Zaai- en stekgroep Gouda e.o. komt weer bij elkaar op 31 mei j.l.

Eindelijk was het weer zover dat we bij elkaar konden komen. Vorig jaar hadden de leden van de groep wel gezaaid maar gooide corona roet in het eten. Vrienden, kennissen en buren werden toen verblijd met de zelfgekweekte plantjes.
Op maandag 31 mei waren we te gast bij Simone Abel in Haastrecht die voor een dergelijke bijeenkomst een perfecte locatie heeft (we kunnen alle auto’s kwijt) en een groot terras waar alle plantjes uitgestald kunnen worden en iedereen kan zitten. Op twee personen na (vakantie) waren alle leden van de groep aanwezig en iedereen was heel blij dat ze elkaar weer zagen en gezellig bij konden kletsen. Het was gelukkig prachtig weer en we konden lekker buiten genieten van de koffie en thee met zelfgebakken cake en een soort muffins van onze gastvrouw. Nadat iedereen had genoten van het lekkers en een beetje was bijgepraat heette Hanny Verbakel iedereen welkom. Een speciaal welkom aan ons nieuwe lid Ellen-Mieke. In het maartnummer van Groei&Bloei stond er een artikel over onze club in het blad n.a.v. een interview met Monique Dessing. Ellen-Mieke was meteen enthousiast en meldde zich aan. Inmiddels zitten we weer aan het maximum aantal leden van 20.
Iedereen vertelde wat hij/zij had gezaaid. Te beginnen met Paul die iets had gezaaid waarvan hij eigenlijk niet meer wist wat het was, maar – helaas – hij kwam zonder ook maar één plantje. De hond was de boosdoener en had er niet veel van over gelaten. Geen nood bij onze club, want al kom je zonder iets dan mag je toch altijd wat meenemen.
Er was weer een flinke hoeveelheid aan plantjes o.a. veel tomaten, verder kattesnorren, lavetera, rudbeckia hirta, ammi queen of Africa, leeuwenbek, penstamon en nog veel meer. Naast eenjarigen ook wat vaste planten zoals campanula, selinum wallichianum en sisyrinchium.
Nadat iedereen de kratjes had gevuld namen we afscheid van elkaar met dank aan onze gastvrouw. Een afspraak voor in september volgt en dan worden alle wetenswaardigheden rond het zaaigoed besproken. Meer foto's vind je in het fotoalbum.