NieuwsFLITS en FotoFLITS 12 - 12 juli 2020: Zomertuinen - Zaaien en stekken - Open Tuinen bij leden

Nieuwe rubriek "Zaaien en stekken"

In de afgelopen nieuwsflitsen hebben veel enthousiaste leden meegedaan aan de rubriek “LENTETUINEN”.
Dit is zelfs opgepikt door de organisatie van de Nationale Tuinweek en vermeld op hun Facebook pagina. Helaas kon ook deze Nationale Tuinweek niet doorgaan en proberen we de leden op een andere manier te laten genieten van groen binnen de afdeling.

We starten vanaf nu met "HET ZOMERT BIJ GROEI & BLOEI GOUDA E.O.".
Voor een nieuwe uitdaging hebben we hierbij gekozen voor ZAAIEN EN STEKKEN.
Binnen onze afdeling is er een groep van ca. 20 personen die al vele jaren bij elkaar komt om voor elkaar ieder jaar een- of tweejarigen te zaaien en/of planten te stekken. Hierdoor krijgen we soms de meest uiteenlopende soorten die we onderling kunnen ruilen. Naast bloemen zijn er ook tomaten, aubergines, pompoenen en kruiden te verdelen.

Naast deze groep zullen er binnen de vereniging zeker mensen zijn die ook enthousiaste zaai en stekkers zijn en van deze mensen hopen wij nu ook een bijdrage te ontvangen voor de komende nieuwsflitsen. Stuur dit dan naar info(at)gouda.groei.nl. Zo zien we wat er ook op dit gebied binnen de vereniging leeft.

Aftrap van de nieuwe rubriek door een van onze leden van de zaai-en stekgroep: Trudie Doolaard
Trudie heeft een prachtige tuin waarbij we ook wat foto’s van de borders laten zien.
Daarnaast is zij een enthousiaste moestuin tuinierster die graag nieuwe dingen wil uitproberen. Je vindt de tuin van Trudie hier.

Open Tuinen bij leden Groei & Bloei Gouda e.o.

Onder Groeninfo > "Het Zomert bij Groei & Bloei Gouda e.o." vind je ook de rubriek met de OPEN TUINEN. Enkele leden van Groei & Bloei Gouda e.o. zijn bereid hun tuin deze zomer open te stellen voor bezoekers. Je vindt ze hier.