Woensdag 4 maart 2020 - lezing "Bloemen en insecten: niet zonder elkaar" van Frans van Bussel

Houdt u van tuinen en tuinieren? Kom dan op woensdagavond 4 maart om 19.30 uur naar gebouw ‘De Driestar-Educatief’ aan de Burgemeester Jamessingel 2, zaal 0.31 in Gouda voor de lezing van Frans van Bussel over de relatie tussen insecten en bloemen.
Deze voormalig docent natuuronderwijs vertelt over de bijzondere relatie tussen bloemen en insecten. Bloembestuiving is onontbeerlijk in de voortplanting van zeer veel planten en bomen. Hierbij helpen talloze insecten, door stuifmeel van de ene bloem naar de andere over te brengen. Zonder insecten zouden vele bloemen en bomen uitsterven of simpelweg nooit hebben bestaan. U krijgt tips om een goede balans te vinden welke uw tuin ten goede zal komen!

Deze lezing is gratis te bezoeken voor leden van vereniging Groei & Bloei. Niet leden betalen een entree van € 5,00. Alle bezoekers mogen gratis gebruik maken van het parkeerterrein gelegen langs het spoor tegenover de ingang van gebouw ‘De Driestar-Educatief’.
Meer informatie over deze activiteit vindt u in de agenda > meer info op onze website.

Zaterdag 28 maart 2020 - Actie Tegel eruit, plant erin!

In samenwerking met Groei&Bloei en de Intratuin vindt de actie Tegel eruit, plant erin dit jaar plaats op zaterdag 28 maart a.s. bij de Intratuin aan de Bredeweg 86c te Zevenhuizen.
Onze afdeling is daarbij aanwezig met een aantal vrijwilligers.

Voor dit jaar zijn de actievoorwaarden echter enigszins aangepast. Deze zijn als volgt:
Actievoorwaarden:

• Bij inlevering van een tegel bij de stand van Groei & Bloei, ontvang je een waardebon
  • Een tegel moet minimaal 30x30 cm zijn (of de tegels bij elkaar zijn 30x30 cm)
  • Deze waardebon is goed voor 1 plant (uit een vooraf bepaald assortiment - dit assortiment kan per Intratuin verschillen) in te leveren bij de kassa.
  • 1 bon per huishouden
  •  De bon is alleen geldig op zaterdag 28 maart 2020 – 10.00-15.00 uur
  • Bij vermoeden van misbruik is Intratuin gerechtigd deelname ongeldig te verklaren.
  • De waardebon is niet inwisselbaar voor contant geld.

De vrijwilligers kunnen u verder op weg helpen met de informatie over de planten.

Alle info vind je op de website.

Zaterdag 4 april 2020 - dagexcursie naar Huis te Manpad in Heemstede en de Historische Tuin in Aalsmeer

1. Huis te Manpad
We gaan als eerste naar het Huis te Manpad in Heemstede, dat al vanaf de zeventiende eeuw wordt gewaardeerd als een 'plek van plezier en ontspanning'.

2. Historische Tuin en Tuinbouwmuseum Aalsmeer
Na de lunch in het Tuinhuis neemt de gids ons mee in 350 jaar Aalsmeerse tuinbouwgeschiedenis.

Alle info over deze dagexcursie en het aanmeldformulier vind je hier. Inschrijven kan nog tot 27 maart a.s.

Zaterdag 11 april 2020 - planten- en stekkenruil

Bij aankomst rond 10.00 uur worden de planten en stekken neergezet. Er is tijd voor een kop koffie of thee. Rond 10.30 uur vertelt iedereen wat hij/zij heeft meegebracht en na afloop van het vertelrondje worden de planten e.d. uitgewisseld.
Plaats: Ernst Baas Hoveniers te Waddinxveen. Alle info vind je hier en voor de route ga je naar de agenda.