Gouda

NieuwsFLITS 9 - 17 september 2019

Excursie Kasteel Duivenvoorde op 5 oktober a.s.

Op zaterdag 5 oktober is er een excursie naar Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten

Landgoed Duivenvoorde ontleent zijn naam waarschijnlijk aan twee vroegere waterlopen, genaamd de “Duve” en de “Voor”. Het kasteel staat tussen de oude loop van deze stroompjes. Het landgoed ligt in een met bosschages gelardeerd veenweidegebied, grenst ten dele aan een oude strandwal en beslaat een totale oppervlakte van ruim 260 hectare. Het hart van het landgoed wordt gevormd door het in aanleg 13de eeuwse kasteel, gelegen in een recent hersteld landschapspark in Engelse stijl.

Opgeven is mogelijk tot 28 september a.s.

Kasteel Duivenvoorde zelf is te bezichtigen tot  27 oktober. Er zijn reguliere rondleidingen iedere dinsdag t/m zondag om 14:00 uur en 15:30 uur. Toegang met museumjaarkaart is gratis. Zie hiervoor de website van het kasteel.

Lezing" Hoe hard is winterhard?" op 9 oktober a.s.

Op 9 oktober a.s. komt Gerard van Buiten, Hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht, een lezing geven met als onderwerp ‘Hoe hard is winterhard?’.
Volgens de spreker zetten we graag bijzondere planten in onze tuinen. Dat kan, maar sommige planten kennen wij alleen als éénjarige of als kamerplant. Bij de een komt een plant probleemloos de winter door en bij een ander legt zo’n plant consequent het loodje. Hoe komt dat? U krijgt tips en uitleg van deze rasverteller zodat u sommige juweeltjes net even iets beter de winter door kunt helpen. Een interessante lezing, dus, doe er uw voordeel mee!! Alle info vindt u op de website.

Op 9 oktober bent u wederom van harte welkom in de Driestar Educatief in zaal 0.31.
Aanvang om 19.30 uur.

Ruilbeurs planten en zaden op zaterdag 26 oktober a.s.

Veranderingen aanbrengen in uw tuin? Plannen maken voor het voorjaar kan uiteraard ook in het najaar. Heeft u bijvoorbeeld planten die u niet (meer) in uw borders vindt passen dan is het nu een mooie gelegenheid om die door te geven aan andere tuiniers.

Ook zaden die verzameld zijn gedurende de afgelopen periode zijn welkom. 

De ruilbeurs wordt gehouden bij Ernst Baas in Waddinxveen en vanaf 10.00 uur is er gelegenheid om uw planten neer te zetten en van een kopje koffie of thee te genieten. We starten om 10.30 uur.

Voor meer informatie zie de website.