Beste Groei en Bloei'ers

Hierbij de Vooruitblik 1e kwartaal 2022!

We hopen voor dit jaar weer een veelzijdig programma aan lezingen, excursies en workshops groendecoratie aan te kunnen bieden.

Neem voor alle activiteiten een kijkje in de agenda op de website.

De aanmeldingen voor de excursies en workshops zijn geopend.

Betaling hiervan dient uiterlijk voor de sluiting van de aanmelding van de betreffende activiteit door de penningmeester op de bankrekening te zijn ontvangen. Mocht de activiteit onverhoopt toch niet door kunnen gaan, dan ontvangt u het betaalde bedrag weer retour.

Corona-maatregelen bij de lezingen:

Om voor iedereen de lezingen goed en veilig te kunnen laten verlopen zullen wij ons allemaal aan de geledende maatregelen dienen te houden. Het gaat hierbij in ieder geval om:

• Toegangscontrole van de Coronapas
  • 1,5 meter afstand houden van elkaar
  • Mondkapje dragen bij verplaatsing door de ruimte

We zien jullie graag bij een van de activiteiten!

Lezing: Mien Ruys, haar leven en werken - woensdag 9 februari 2022 - 19.30 uur tot 22.00 uur.

Adres: Biljart en Bridgecentrum De Hoog, Nieuwe Gouwe O.Z 11B, 2801 SB Gouda

Deze lezing wordt gegeven door tuinhistorisch onderzoeker en publicist Leo den Dulk. In 2017 verscheen van zijn hand de biografie van Mien Ruys.

Mien Ruys is de belangrijkste Nederlandse tuinarchitect van de 20ste eeuw. Zij wordt ook in het buitenland gezien als een van de voornaamste vertegenwoordigers van de moderne stroming in de tuin- en landschapsarchitectuur. Wat Gerrit Rietveld voor de architectuur betekende en Piet Mondriaan voor de Stijl-beweging was zij voor de groene buitenruimte. Lees verder

Lezing: Onkruid: nuttig en smakelijk - Suze Peters - woensdag 9 maart 2022 - 19.30 uur tot 22.00 uur

Adres: Biljart en Bridgecentrum De Hoog, Nieuwe Gouwe O.Z 11B, 2801 SB Gouda

Onkruid groeit altijd en is voor veel tuiniers een blijvende strijd. Maar waarom is onkruid er? En wat zegt het over je bodem? En wat kun je ermee?
Veel onkruiden zijn te gebruiken in de keuken, vervullen een belangrijke ecologische rol in de tuin en beschikken over heilzame kwaliteiten. Leer ze eens kennen!

Suze Peters, schrijfster van het Onkruidboek zal antwoord geven op bovenstaande vragen en laat je kennismaken met deze (onge)wilde planten in de tuin, zodat je ze anders gaat bekijken.

Van het Onkruidboek, dat na afloop (gesigneerd) te koop is, verschenen al meer dan 15.000 exemplaren.

Na de lezing is er een onkruidproeverij en kun je zelfs een aantal onkruidgerechtjes proeven!

Workshop bloemschikken: Voorjaarsstuk maken - woensdag 16 maart 2022 - 14.00 uur tot 16.00 uur

Buurthuis De Kade, Jan Luykenstraat 25, 2806 PD Gouda

Tijdens deze workshop maken wij op basis van een zwarte metalen ring omwikkeld met platmos een leuk voorjaarshanger. De krans wordt gedecoreerd met reageerbuisjes/flesjes en draad met daarin een variëteit van groen en voorjaarsbloemen. Ring wordt afgewerkt met een lus van dik touw om aan op te hangen. De workshop zal gegeven worden door Hanneke van Popering.

De prijs voor leden is € 25,--, niet-leden € 27,50, incl. koffie/thee. Het minimaal aantal personen is 8 en het maximum is gesteld op 12 personen.

Toegang voor niet-leden, wanneer het minimum niet gehaald wordt door leden.

Vergeet niet uw snoeischaar mee te nemen.

Aanmelden uiterlijk 1 maart 2022