Gouda

Pimpelmezen kijkplezier

Met zoveel tijd die we in onze tuin doorbrengen ziet Happy nog veel meer en doet daarvan verslag op 22 mei j.l.:

Een aantal dagen werd er al luid gepiept bij het pimpelmezen vogelkastje. Er werd al druk af en aan gevlogen. Aanvliegpunt was de vleugel van onze windwijzer, de eend. We zaten met een wijntje op het dek aan het water en zagen hoe de eerste onder luide aanmoedigingen het kastje verliet. Twee vlogen snel in de taxus van onze buurvrouw. Een derde was de weg kwijt, klampte zich ergens vast aan de muur, en fladderde na een poosje naar het balkon. De vierde vloog in de appelboom. Een vijfde, tja die deed er wat langer over. Het is best eng hoor om ten eerste al je nest te verlaten en dan vanaf een stokje de wijde wereld in te moeten vliegen. Na wat moed vergaard te hebben en de nodige aanmoedigingen gehoord te hebben vloog dit meesje in een struik. Maar op zo'n mooie plaats waar ik een leuke foto van hem kon maken. De volgende dag waren ze allemaal weg. Zo leuk om dit zo vanuit de tuinstoel met een wijntje te kunnen zien. Mijn dag kon niet meer stuk.

foto's van de tuin van Happy van der Valk Bouman

In al onze beperkingen kunnen we met dit fantastische weer wel genieten van de tuin en daar eens goed in werken. 
Tijd om de teveel Engelse hyacintjes er uit te halen en weg te geven. Er staan er zo veel.  

Koffie op het terras of op het dek. Een koet op een nest aan de overkant. Moeder eenden komen hun pulletjes laten zien. Vanmorgen grote paniek aan de overkant van het water.
Er broeden daar zeker 2 merels, duiven, vinkjes, een winterkoninkje, geen Vlaamse gaaien en eksters dit jaar. De jonge mezen zijn veilig tot nu toe.

Het is gewoon buiten genieten. Mooie dagen voor iedereen. 

Groeten Happy