Home

BESTUUR afdeling GOUDA

Voorzitter

Secretaris

Hanny Verbakel

0180 631913

info@gouda.groei.nl

Penningmeester

Wim Nagel

0182-516499

Ledenadministratie

Lezingen


BETALINGEN

rekening nummer: NL11 INGB 0000 1034 18

t.n.v.KMTP - Groei en Bloei - Gouda

vermeld: 'uw naam en activiteit'

 

 


Even voorstellen

Marianne Dogterom - voorzitter

Vertel eens iets over jezelf ? Sinds 1987 wonen wij in de Krimpenerwaard op een prachtig stuk land omgeven door sloten. Vanaf een stuk weiland (vroeger stond er een boerderij) hebben wij alles opgebouwd, huis en tuin, zoals het nu is. We hebben 2 Shetland ponies, 12 kippen (deze lopen vrij rond) en 3 katten. Toen de kinderen nog thuis woonden waren er nog meer dieren, zoals schapen, geiten, konijnen en een hond, maar de veestapel is wat kleiner geworden. 

Waarom ben jij lid van G&B geworden ? Vorig jaar ben ik gestopt met werken en ik vond het heerlijk om me weer aan de tuin te kunnen wijden. Dat was allemaal een beetje in de versukkeling gekomen de laatste jaren. Ook wilde ik graag lid worden van een tuinclub en zo is Groei & Bloei in zicht gekomen. Ik heb ook altijd veel plezier gehad in bloemschikken en arrangementen/corsages maken. Dat kwam goed uit want binnen het bestuur zochten ze iemand met affiniteit met bloemschikken.

Ja, het meedoen aan activiteiten van Groei & Bloei vind ik erg leuk. Ook het uitwisselen van ideeen zoals in de zaai-en stekgroep heb ik veel van geleerd. Twee delen van mijn tuin heb ik dit jaar helemaal veranderd en aangepast. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van allerlei adviezen van collega-leden. Geweldig. Ook het uitwisselen van stekken, heb ik als erg plezierig ervaren en het enthousiasme van anderen als je ergens naar op zoek bent.  Zo ook de lezingen en excursies, ik kan het iedereen aanraden om hieraan deel te nemen. 

Tuinier jezelf ook ? Ja, op dit moment ben ik ook weer gestart met een moestuin. Dit jaar klein begonnen samen met mijn kleindochter (8), maar volgend jaar moet er weer een stuk bijgespit worden, want we hadden niet voldoende ruimte voor alles wat we wilden poten en zaaien en uitdelen. De fruitbomen weer snoeien, evenals de druif, braam etc. komt ook ieder jaar weer terug en daarvan heerlijk sap, jam of compote maken.

Kortom ik geniet van alles van het land.

Naar boven

Hanny Verbakel - Secretaris / Zaai- en stekgroep

Hanny Verbakel, gehuwd, 3 zonen en 5 kleinkinderen. Sinds 2013 secretaris van Groei&Bloei afdeling Gouda e.o. Het eerste jaar nog als 2e secretaris i.v.m. het feit dat het volledige secretariaat nog iets te veel was door een drukke baan. In maart 2015 gepensioneerd zodat er iets meer tijd over is voor het secretariaat. Naast vele hobby’s zoals (uiteraard) tuinieren, quilten, talen en veel sporten, vragen de kleinkinderen ook regelmatig de nodige aandacht.

Binnen Groei&Bloei Gouda e.o. hou ik mij bezig met de zaai- en stekgroep en de organisatie van de Open Tuinen en/of andere evenementen. Daarnaast worden er regelmatig bijeenkomsten van Groei&Bloei landelijk bezocht, bijv. in het kader van de Nationale Tuinweek en de landelijke en regiovergaderingen.

De organisatie Groei&Bloei is met name interessant omdat er naast de vele activiteiten die onze eigen afdeling organiseert contact wordt onderhouden met andere afdelingen.

Naar boven

Wim Nagel - Penningmeester

Vertel eens iets over jezelf ? Sinds 1979 wonen mijn vrouw Nel en ik aan de buitenzijde van Gouda langs de Gouwe. Onze woning was toenterijd gelegen naast het bedrijf waar ik directeur was. Rondom het huis bevindt zich een tuin van ca. 1500 m2 waarin aanvankelijk veel gras aanwezig was en veel bomen. Na mijn pensionering hebben we de tuin in een aantal etappes laten herinrichten met veel variatie en mogelijkheden.
 
Waarom ben je lid geworden van Groei & Bloei? Toen we ons in de loop der tijd wat aktiever met de tuin gingen bezighouden, maakte een kennis ons attent op het blad van Groei & en Bloei. Dat zag er toen, net zoals nu overigens, professioneel verzorgd uit en we besloten om lid te worden. In het begin deden we nog niet mee met lokale aktiviteiten, maar na verloop van tijd bezochten we steeds frequenter de lezingen en deden mee met excursies.
 
Tuinier jezelf ook? Inmiddels is de tuin steeds meer een deel van de invulling van ons dagelijks leven geworden en steken mijn vrouw en ik er aardig wat tijd in. Met name in de zomerperiode is er veel werk te verzetten, waarbij we ieder onze eigen specialiteiten hebben bij de uitvoering. Ik houd me vooral bezig met het grasmaaien, het snoeiwerk, beplanting aanpassen enz., terwijl mijn vrouw zich intensief bemoeit met de rozen en het onkruid. In de tuin maken hortensia's, clematissen, rozen en hosta's en belangrijk deel uit van het geheel.
 
Wat doet de penningmeester bij Groei & Bloei? Na een keer deel uit te hebben gemaakt van de kascontrolecommissie, werd ik twee jaar geleden benaderd door de voorzitter of ik het penningmeesterschap op mij wilde nemen. Het leek mij een mooie uitdaging om de Groei & Bloei aktiviteiten ook vanuit een andere invalshoek mee te maken en op die manier een steentje te kunnen bijdragen aan deze vereniging. De penningmeester maakt de begroting en verricht de betalingen. Door de teruglopende financiele bijdrage vanuit het hoofdkantoor vergt het voor de penningmeester de nodige moeite om de eindjes aan elkaar te kunnen blijven knopen. Door de aktieve inzet van de overige bestuursleden en de diverse commissieleden verwacht ik dat we ook in de nabije toekomst het hoofd boven water kunnen blijven houden.

Naar boven

Happy van der Valk Bouman - Lezingen

Na 3 jaar verblijf op Curaçao, toen naar Oudewater en vandaar uit 3 jaar naar Amerika  zijn we in Moordrecht beland. We kwamen in een erg kale tuin aan het water terecht.  Met ideeën van onder andere Groei & Bloei  werd de tuin  aangepakt.  Net na mijn pensioen in 2009 las ik een oproep  in het Groei & Bloei tijdschrift voor de invulling van de positie Lezingen. Dit trok mijn aandacht  en ik heb hierop gereageerd. Al heel snel werd er contact gezocht vanuit het bestuur. En zo ben ik er ingerold. Het organiseren van de lezingen is een leuke bezigheid. Samen met nog 2 dames maken we jaarlijks een programma. De contacten met degenen die de lezingen komen geven is altijd weer spannend en erg leuk.  

Binnen Groei & Bloei ben ik  lid van de zaai en stek groep,  een leuke enthousiaste groep mensen. Tevens zit ik mede in de organisatie van de Open tuinen en help mee bij diverse evenementen. 

Naar boven

Margo Looijenstein - Ledenadministratie

Mijn naam is Margo Looijenstein. Samen met Hans en drie meiden ben ik in 1997 weer in Waddinxveen komen wonen. Heb toen het bedrijf van mijn ouders overgenomen. Mijn moeder werd door veel mensen Liesje genoemd, zo is de naam Tuinderij Vlijtig Liesje ontstaan.

Groene vingers? Inderdaad! Na de opleiding bloemsierkunst / hovenier in Rotterdam, heb ik als bloembindster gewerkt bij Lemkes in Alphen aan den Rijn. Mijn vader heeft mij de teelt van violen en perkplanten bijgebracht. Als kind hielp ik in het bedrijf. Beroepsmatig is mijn ‘tuin’ groot en gedeeltelijk overdekt, maar prive mag ik bij mijn dochters weleens aan de gang gaan.

Waarom Groei & Bloei? Ik ben lid geworden omdat Groei & Bloei een blad is dat kleinere tuinen onder de aandacht brengt. Zo kan ik zien wat er wordt geschreven en mensen lezen. Ook vind ik het leuk om te kijken welke activiteiten de afdeling brengt en hoe ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.

Wat doe ik voor de afdeling? Verzorgen en bijhouden van het ledenbestand. Dat betekent onder meer het welkom heten van nieuwe leden bij onze leuke afdeling, maar ook het verzamelen van e-mailadressen.

En verder? Stilzitten voor de tv is niets voor mij. Naast mijn werk wil ik graag actief te zijn bij een vereniging. Voorheen deed ik 24 jaar de ledenadministratie van een volleybalvereniging. Verder lees en puzzel ik veel en graag.

Naar boven

meer

op deze pagina

Op deze pagina vindt je de contact gegevens van het bestuur. Tevens stellen de leden zich voor. 

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien
Menu