Gouda

NieuwsFLITS 4 - 14 april 2023

Voorjaarsruilbeurs 15 april 2023 in Waddinxveen

Tijdens de voorjaarsruilbeurs die start om 10.30 uur kunnen planten, stekken en zaden geruild worden. De inloop van de ruilbeurs is tussen 10.00 en 10.30 uur met ontvangst met koffie of thee. De planten en zaden worden bij elkaar gezet zodat er goed zicht is op het aanbod.  Na uitleg van degene die de planten of zaden heeft ingebracht volgt het ruilen van de planten. Alle planten die overblijven gaan weer mee met de eigenaar.

De ruilbeurs wordt gehouden bij Ernst Baas Henegouwerweg 113 in Waddinxveen.

Rond 11.30 uur wordt de ruilbeurs afgesloten. 

Excursies 2023 Groei en Bloei Gouda

Er is voldoende belangstelling voor de excursies vanuit onze afdeling

De excursie van 22 april tuinen in Hoevelaken en Leusden gaat door met 28 deelnemers.
De excursie van 12 mei Japanse Tuin Park Clingendael, Den Haag gaat door met 19 deelnemers.

Terugblik lezing 20 maart j.l.: Langere bloei in de tuin door Marcel Batist.

Aan de hand van een uitvoerige plantenlijst met lichtbeelden van vaste planten, eenjarige en matig winterharde klimmers, kuipplanten, knollen en bollen en plantgoed voor plantenbakken, baskets etc. neemt hij ons mee. Er staan 92 namen op zijn plantenlijst, die stuk voor stuk worden belicht! Lees meer…. . Wel even een verslag naar beneden gaan!

Terugblik G&B Jaarvergadering 3 april 2023 met aansluitend lezing over De Moestuin

De jaarvergadering van 3 april is bezocht door 34 leden.

In deze vergadering werd benadrukt dat onze afdeling dringend op zoek is naar bestuursleden, met name een voorzitter en een algemeen bestuurslid. Maar ook is er hulp nodig bij de lezingencommissie.

Hanny Verbakel nam afscheid als secretaris en wordt opgevolgd door Simone Abel.

Vacatures bestuur Groei en Bloei Gouda

We zijn nog steeds op zoek naar een voorzitter en een algemeen bestuurslid om het bestuur van Groei en Bloei Gouda compleet te krijgen.
Voor het organiseren van de lezingen is nu slechts 1 persoon beschikbaar, maar we willen er graag nog 1 of 2 personen bij om deze werkgroep draaiende te houden.

Bent u of kent u iemand die een van deze vacatures kan opvullen dan kunt u contact opnemen met Simone Abel via info(at)gouda.groei.nl 

Terugblik lezing 3 april j.l.: De Moestuin door Wessel van Schagen

Na afloop van de G&B Jaarvergadering volgende een lezing over de Moestuin door Wessel van Schagen. Zelf heeft hij bij de volkstuinvereniging een stuk van 400 m2 waarop hij groenten, fruit, vaste planten en bloemen kweekt. Is moes tuinieren makkelijk? Nee niet altijd, maar het genot om lekker in de tuin te rommelen is hem zeer lief.

Wessel geeft een aantal tips voor de moestuin. Lees meer….

Terugblik Regiovergadering Zuid Holland Zuid op 4 april 2023

De regiovergadering werd gehouden in Arboretum Trompenburg in Rotterdam.
De heer La Croix van de Ledenraad deed verslag van de bestuurscrisis bij het landelijk bestuur. Inmiddels is er een nieuwe voorzitter en ook een nieuwe secretaris benoemd.
De afdeling Voorne is vanwege een tekort aan bestuursleden opgeheven. De leden worden verdeeld onder de omliggende regio’s. De overgebleven gelden worden zoveel mogelijk via excursies opgesoupeerd, verdeeld over de omliggende regio’s en de flyer voor de OpenTuinen Carrousel wordt hiermee gefinancierd.

 

Nationale Zaaidag op 22 april 2023:

De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roepen voor het tiende jaar particulieren,  gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. Lees meer….

Hoeksch Groen Festival op 27 mei 2023:

Groei en Bloei Hoekse Waard organiseert het Hoeksch Groen Festival met Food, planten en muziek. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van dit festival.

Evenement: Verborgen Tuinen Rotterdam 2023 - Ontdek Groen Zuid! 3 & 4 juni 2023 van10.30 uur tot 17.00 uur

Verborgen Tuinen wordt voor de twintigste keer opengesteld!
Ook in 2023 laat Rotterdam zich weer van zijn állermooiste kant zien. 
Dit keer zullen een kleine 40-tal eigenaren van Verborgen Tuinen gelegen op de Linker Maasoever, van Oud-IJsselmonde tot Heijplaat en Pernis, hun tuin openstellen voor hetpubliek. Pak die unieke kans om de verrassend groene kant van Rotterdam Zuid te ontdekken.

Ga op ontdekkingstocht door de onbekende wereld van de verscholen paradijsjes. Rotterdam maakt je graag het hof:  www.verborgentuinen.nl .