Gouda

NieuwsFLITS 7 - 13 augustus 2022

Zomereditie

Ja het is echt zomer. Warm en droog.
Afgelopen week (5 en 6 augustus) is de ‘grote’ excursie naar Twente en Salland geweest.
De berichten van deelnemers waren zeer positief met dank aan de excursiecommissie. De foto's en het verslag hiervan volgen binnenkort.

Op vrijdag 8 juli j.l. was de excursie naar de Gelderse Tuinen.
Het verslag hiervan vinden jullie in de Terugblik, alle foto's van deze excursie vind je in het fotoalbum.

Excursie naar tuinen in Ermelo - zaterdag 10 september a.s.

Voor de excursie naar Ermelo op 10 september is er nog voldoende plaats. 
Voor deze excursie rijdt er een klein busje waarin meerdere personen vervoerd kunnen worden. Dit is een experiment omdat er minder mensen zijn die zelf willen rijden. Behalve het busje rijden we ook met eigen auto’s.

De te bezoeken tuinen zijn Eben Haëzer, de Dorpskamer en het Polhuis. Tevens is er een lunch inbegrepen in de prijs. Aanmelden tot 26 augustus.
 

Excursie Vlinderhof in Vleuten - vrijdag 7 oktober a.s.

Op vrijdag 7 oktober vindt de excursie plaats naar de Vlinderhof in het Maximapark te Vleuten. De tuin is een ontwerp van Piet Oudolf en zeer de moeite waard om te bezoeken.
 
In aansluiting op deze excursie spreekt Hans Ringers tijdens de lezing op 19 oktober over The Dutch Wave. De meesten kennen deze stijl door het gebruik van grassen. Deze stijl van het ontwerpen van tuinen wordt ook wel Het Nieuwe Tuinieren of De Hollandse Vasteplantengolf genoemd. Aanjagers van deze stijl zijn sinds de jaren ’70 Henk Gerritsen, Rob Leopold, Piet Oudolf en Ton ter Linden.

Najaarsruilbeurs planten en zaden

De ruilbeurs staat gepland voor 22 oktober, maar i.v.m. de herfstvakantie wordt dit verzet naar zaterdag 15 oktober. De locatie blijft in Waddinxveen bij Ernst Baas Hoveniers.