bekijk online
Vooruitblik 3e kwartaal 2021

De afdeling Gouda van Groei & Bloei heeft weer plannen!

Als bestuur en commissies zijn we blij dat we weer een en ander kunnen organiseren voor onze afdeling. Velen van ons zijn gevaccineerd en dat maakt het leven weer wat makkelijker.

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van de actuele corona maatregelen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u tussentijds op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontvangt u daarvoor nog geen Nieuwsbrief?

U kunt zich hier aanmelden voor de Nieuwsbrief van de afdeling Gouda en omstreken. De Nieuwsbrief houdt u op de hoogte van interessante zaken, korte berichten en laatste nieuws. Mocht het u niet bevallen dan kunt u zich altijd weer afmelden.

Excursie: Kop van Noord Holland - zaterdag 7 augustus 2021 - 8.00 uur tot 21.00 uur

Onze dagexcursie brengt ons dit jaar naar de Kop van Noord-Holland. We vertrekken met luxe touringcar vanaf: Groenhovenpark, Heuvellaan 1, 2803 DN Gouda.

De prijs voor leden is € 70,--, niet-leden € 78,50, incl. vervoer, entree, koffie/thee, lunch en afsluitende maaltijd (excl drank). Het minimaal aantal personen is 25 en het maximum is gesteld op 50 personen.

Aanmelden uiterlijk 30 juli 2021

We starten met een bezoek aan 2 tuinen (in dezelfde straat) in Hippolytushoef op Wieringen, waar we gastvrij zullen worden ontvangen. Meer info over ‘De Waddentuun’ enDe Zonnehoek’. De lunch wordt gebruikt in deze tuinen.

Daarna vertrekken we naar kwekerij De Tuinstek in Tuitjenhorn waar milieuvriendelijk en onbespoten planten worden gekweekt. Er is een zeer uitgebreide Salvia-collectie.

Voor het bezoek aan de laatste tuin gaan we naar Schellinkhout waar ‘Ilnacullin’ te bewonderen is.

Na een hopelijk gezellige dag is het leuk om deze met elkaar af te sluiten met een gezamenlijke maaltijd (hoofdgerecht) tijdens de terugreis in Zuidoostbeemster.

Excursie: Dahliaspektakel Midden-Nederland - vrijdag 3 september 2021 - 9.00 uur tot 14.00 uur

Deze excursie staat in het teken van de naderende herfst en wat past daar beter bij dan Dahlia’s! We vertrekken met eigen vervoer vanaf Groenhovenpark, Heuvellaan 1, 2803 DN Gouda.

De prijs voor leden is € 15,--, niet-leden € 17,50, incl. meerijden en plukboeket. Het minimaal aantal personen is 10 en het maximum is gesteld op 20 personen.

Aanmelden uiterlijk 20 augustus 2021

De tuin Hubertushof zal als eerste worden bezocht. De eigenaresse zal, onder het genot van koffie/thee en iets lekkers met veel passie een toelichting geven over het ontstaan van de tuin. Er is heel veel te bewonderen in de Hubertushof, dus camera’s in de aanslag!

Daarna rijden we naar pluktuin ‘In De Vrolijke Mortier’. Ook hier valt veel te zien en voor iedereen bestaat de mogelijkheid zelf een (Dahlia)boeket te plukken. De kosten voor het plukboeket zijn inbegrepen in de excursieprijs.

Bij deze pluktuin behoort ook een theehuis en, voor degenen die dat willen, kan de lunch worden gebruikt. Het is wel verstandig dit vooraf onderling met elkaar te communiceren i.v.m. meerijden. De kosten voor koffie/thee of lunch zijn bij de pluktuin voor eigen rekening.

Gardenista 2021 - 22 t/m 26 september

Dit jaar kunt u op eigen gelegenheid een kijkje gaan nemen op Gardenista 2021.

Gardenista is hét groenfestival in Nederland dat in 2019 voor de eerste keer werd georganiseerd. Voor de tweede editie in 2021 ben je van 22 t/m 26 september van harte welkom op de historische buitenplaats Den Alerdinck te Laag Zuthem (bij Zwolle). De organisatie is er trots op om het festival op deze mooie buitenplaats te mogen organiseren. Het landgoed biedt fantastische mogelijkheden voor een groenfestival waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. En biedt uiteraard voldoende ruimte om de Covid-19 RIVM richtlijnen te hanteren.

Als thema voor het festival is gekozen voor ‘Leef in het Groen’; het goede en gezonde gevoel dat groen kan geven. Bezoekers – oud én jong – gaan dit ervaren in een totale groenbeleving; tuinieren, watermanagement, biodiversiteit en duurzaamheid. Het is een festival voor de groen-expert maar ook voor gezinnen, want naast een aantrekkelijk aanbod van gereedschap, beplanting en aankleding, is er ook voldoende vertier; van workshops tot lezingen, van een heerlijk biologisch hapje en drankje tot het luisteren naar muziek.

Historische Buitenplaats Den Alerdinck,
Den Alerdinckweg 1
8055 PE Laag Zuthem (bij Zwolle)

www.gardenista.nl