Gouda

Excursie: Tuinen en kwekerij in Gelderland - vrijdag 8 juli 2022 - 9.00 uur tot 17.15 uur

We vertrekken om 9.00 uur met eigen vervoer vanaf: Groenhovenpark, Heuvellaan 1, 2803 DN Gouda.

De prijs voor leden is € 43,50, niet-leden € 48,50 incl. vervoer, entree, koffie/thee met lekkers, lunch. Het minimaal aantal personen is 12 en het maximum is gesteld op 20 personen.

We starten deze dagexcursie met een bezoek aan ‘Klein Boskoop’ in Stroe. Deze naam is ontstaan nadat de voormalige kwekerij was beëindigd en met een aantal bewaarde coniferen, naaldbomen en beuken is deze bijzondere tuin ontstaan. 

Na de lunch in Barneveld, vertrekken we naar tuin ‘de Beukenhof’ in Barneveld. Deze tuin heeft vele groenelementen, beukenhagen en heldere zichtlijnen. Er is een duidelijke structuur met een Engelse touch.

Na een korte autorit arriveren we in Terschuur, waar de goed onderhouden kwekerij van vaste planten en eenjarigen ‘Klein Hof’ is gelegen. 

Lees verder

Aanmelden uiterlijk 23 juni 2022 Nog 2 plaatsen beschikbaar

Excursie: 2-daagse Twente en Salland - vrijdag 5 t/m zaterdag 6 augustus 2022 - 7.30 uur tot volgende dag 19.00 uur

We vertrekken om 7.30 uur met de bus vanaf: Groenhovenpark, Heuvellaan 1, 2803 DN Gouda.

De prijs voor leden is € 210,--, niet-leden € 230,-- compleet verzorgd. Toeslag 1-persoonskamer is € 45,--

Het minimaal aantal personen is 30 en het maximum is gesteld op 40 personen.

5 augustus 2022
Onze eerste stop is bij Kasteel Twickel, waar we worden ontvangen in de Orangerie voor koffie met gebak.
Daarna worden we rondgeleid door gidsen in de tuinen, de rotstuin en de moestuin. Rijpe groenten en fruit worden verkocht in het verkoopstalletje achter in de moestuin. Ook bijzondere eenjarigen gekweekt voor de kasteeltuinen, kuipplanten en kruiden zijn te koop.

De lunch gebruiken we in Theehuis van de Karmeliet in Zenderen aan de rand van de voormalige tuin van het Karmelietenklooster “De Kloostergaarde”, een ruim 3 ha grote openbare sortimentstuin met vaste planten, bomen en groenten. Het theehuis gebruikt zoveel mogelijk ingrediënten vers van het land uit de eigen moes- en groententuinen waardoor de smaak van de opgediende lekkernijen puur en natuurlijk is. 
In de winkel kun je honing en een zelfgemaakt ijsje kopen. 

Na de lunch en het genieten van de mooie natuur gaan we naar Buitenplaats Erve Odinc,  Rondom het gebouw liggen diverse tuinen: boomgaard, pluktuin, siertuin met vormgesnoeide buxushagen die omgeven zijn door imponerende vormgesnoeide beukenhagen. 

We overnachten in het Landhuishotel en Bistro Herikerberg, centraal gelegen in Twente temidden van eeuwenoude bossen. 

6 augustus:2022
Het eerste bezoek is aan kwekerij Fahner vaste planten,met een groot assortiment vaste planten en meer dan 40 jaar ervaring. 

Daarna gaan we naar Het PlantZoentje een gezellige, sfeervolle en leuk gedecoreerde tuin van 3800 m2 rondom een boerderij midden in het Twentse landschap waar we ook bijzondere plantjes kunnen kopen.

De lunch gebruiken we in Tuin De Weide, een landelijke gelegen landschapstuin met diverse borders op kleur. De tuin van 8000 m2 is geheel door houtwallen omgeven en heeft een parkachtige uitstraling met vijvers omringd door vaste planten, oude eiken en beuken, verschillende hoekjes, zitjes en watervogels. 
 
Tenslotte bezoeken we nog deSallandse Landschapstuin, van ruim 3000 m2 met een borderontwerp van Harry Pierik uit Zwolle. Karakteristiek zijn de ronde vormen en volle borders met vaste (weef)planten en struiken. 

Een foto-impressie van de zeven tuinen en het hotel waar we overnachten vind je hier.

Lees verder

Aanmelden uiterlijk 23 juni 2022

Excursie: Tuin Ebenhaezer en Tuin Polhuis in Ermelo - zaterdag 10 september 2022 - 9.00 uur tot 16.45 uur

We vertrekken om 9.00 uur met eigen vervoer vanaf: Groenhovenpark, Heuvellaan 1, 2803 DN Gouda.

De prijs voor leden is € 36,50, niet-leden € 41,50 incl. vervoer, entree, koffie/thee met lekker en lunch. Het minimaal aantal personen is 12 en het maximum is gesteld op 20 personen.

Het eerste tuinbezoek van deze dag voert naar tuin ‘Ebenhaezer’ in Ermelo. Via de traditionele voortuin met een zgn. ‘hot border’ in geel, oranje en rood komt men in een wat lossere achtertuin met een grote vijver en groot gazon omringd door gemengde borders.

Vervolgens rijden we 5 minuten naar ‘De Dorpskamer’ in Ermelo voor een heerlijke verzorgde lunch

Na deze pauze gaan we verder voor ons bezoek aan de werkelijk spectaculaire tuin ‘Polhuis’ eveneens in Ermelo. Rond de 100 jaar oude, prachtig gerestaureerde boerderij is deze tuin met veel liefde en kundigheid aangelegd. 

Lees verder

Aanmelden uiterlijk 26 augustus 2022

 

Groei & Bloei Open Tuinen Carrousel april t/m september

Het project “Open Tuinen Carrousel” is weer opgestart.

Op de website https://opentuinencarrouselzuidholland.nl is te zien welke tuinen wanneer te bezoeken zijn in ons Groei & Bloei rayon Zuid-Holland-Zuid.

Floriade 14 april t/m 9 oktober 2022

In Almere geniet je van 14 april t/m 9 oktober 2022 een half jaar lang van groen op Floriade Expo 2022. Je ontdekt groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. En je geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Duik in het thema ‘Growing Green Cities’ en maak kennis met ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats. Mis het niet!

Zie voor meer informatie de website van de Floriade.