Gouda

Vrijdag 12 t/m zaterdag 13 juli 2024: Tweedaagse excursie tuinen in Noord Brabant en Limburg

                 

De tweedaagse tuinenreis is volgeboekt!
Voor 2024 hebben we ervoor gekozen onze tweedaagse excursie ca. 3 weken eerder te laten plaatsvinden dan gebruikelijk. Omdat de zomers tegenwoordig droger zijn, is gebleken dat de meeste tuinen tot medio juli op hun mooist zijn. De geselecteerde tuinen verdienen het echt zich te tonen met hun mooiste pracht en prachtig zijn ze, dat kunnen we u verzekeren!

We beginnen onze tuinenreis bij ‘Rita’s Cottagegarden’ in Neer. Deze tuin is gebaseerd op een Engelse cottagegarden met veel nuts- en sierplanten. De eigenaresse is herborist en dat is in de tuin goed te zien. 
De tweede tuin is ‘Parkhof Swalmen’, een grote parkachtige tuin met daarin een heus museum ‘Van het rijke Roomse leven’ .
Brookergarden’ in Venlo is ons bezoek ook meer dan waard. We zullen gastvrij worden ontvangen met een uitgebreide lunch. Daarna kan een ieder op eigen gelegenheid deze schitterende tuin gaan bewonderen.

We beëindigen de eerste excursiedag bij ‘De verborgen tuin’ eveneens in Venlo. Deze tuin is een oude tuin met een rijke geschiedenis, het levenswerk van een 87-jarige dame, dat nu wordt voortgezet door een jonger echtpaar.
We dineren in hotel Asteria in Venray en na een hopelijk goede nachtrust en uitgebreid ontbijt staat de tweede excursie dag op het programma.

Tuin Verheggen van een ouder echtpaar, ligt in Lottum en beslaat 4.000 m2. Dit is een spectaculaire verzameltuin die bestaat uit een vierkleuren-, een rozen-, een grassen-, en een schaduwtuin. Dit klinkt simpel maar dat is het zeer zeker niet.
De kwekerij van ‘opvallende vaste planten’ in Ven-Zelderheide mag tijdens deze reis niet ontbreken. Marcel de Wagt heeft zich o.a. gespecialiseerd in Knophofia’s o.m. gecombineerd met siergrassen. 
Misschien begint de vermoeidheid toe te slaan maar die zal als sneeuw voor de zon zijn verdwenen als we arriveren in ‘De tuinen van Demen’ van Martje van den Bosch. Martje verzorgt in het voorjaar van 2024 een lezing bij G&B Gouda en deze middag kunnen we haar tuin, die heel bijzonder is, zelf gaan bewonderen.

Moe maar hopelijk voldaan keren we huiswaarts en hopen we om ca. 17.30 uur op de parkeerplaats in Gouda te arriveren.

Meer informatie:

  • Vrijdag 12 juli 2024 om 7.30 uur - terugkomst  zaterdag 13 juli 2024 om 17.30 uur
  • Vertrekadres: Groenhovenpark, Heuvellaan, Gouda
  • Vervoer per bus
  • Prijs leden: € 220,--, niet-leden € 240,-- incl. busvervoer, entreeprijs tuinen, koffie/thee in alle tuinen (met iets lekkers), 2x lunch met drankje, 2-gangen diner met drankje en koffie/thee na, overnachting (in 2 pers. kamer) en ontbijt op de tweede dag. Toeslag voor een 1-pers. kamer bedraagt € 20,-.
  • Minimaal 20 personen
  • Dieetwensen: aangeven op aanmeldformulier
  • Aanmelden uiterlijk 12 juni 2024
  • Voor de voorwaarden klik je hier

Aanmeldformulier tweedaagse tuinenreis naar Noord Brabant en Limburg - 12 t/m 13 juli 2024 - verplicht in te vullen velden *