Gouda

Vrijdag 12 t/m zaterdag 13 juli 2024: Tweedaagse excursie tuinen in Noord Brabant en Limburg

                 

We beginnen onze tuinenreis bij ‘Rita’s Cottagegarden’ in Neer. Deze tuin is gebaseerd op een Engelse cottagegarden met veel nuts- en sierplanten. De eigenaresse is herborist en dat is in de tuin goed te zien. 
De tweede tuin is ‘Parkhof Swalmen’, een grote parkachtige tuin met daarin een heus museum ‘Van het rijke Roomse leven’ .
Brookergarden’ in Venlo is ons bezoek ook meer dan waard. We beëindigen de eerste excursiedag bij ‘De verborgen tuin’ eveneens in Venlo.

Tuin Verheggen van een ouder echtpaar, ligt in Lottum en beslaat 4.000 m2. Dit is een spectaculaire verzameltuin die bestaat uit een vierkleuren-, een rozen-, een grassen-, en een schaduwtuin. Dit klinkt simpel maar dat is het zeer zeker niet.
De kwekerij van ‘opvallende vaste planten’ in Ven-Zelderheide mag tijdens deze reis niet ontbreken. Marcel de Wagt heeft zich o.a. gespecialiseerd in Knophofia’s o.m. gecombineerd met siergrassen. 
Vervolgens arriveren we in ‘De tuinen van Demen’ van Martje van den Bosch. Martje verzorgt in het voorjaar van 2024 een lezing bij G&B Gouda en deze middag kunnen we haar tuin, die heel bijzonder is, zelf gaan bewonderen.

De tweedaagse excursie is VOLGEBOEKT!

Vrijdag 9 augustus 2024: Ochtendexcursie Bomenwandeling in Gouda

         

De Bomenwandeling Gouda begint om 10.00 uur bij Restaurant KECK in Gouda.

We leren bomen in Gouda, die om diverse redenen interessant zijn, beter kennen en ook maken we kennis met een aantal bijzondere –vaak monumentale– bomen uit de Goudse Bomenroute, waaronder verschillende Platanen en Lindebomen.

Trudy de Jonge zal onze gids zijn bij deze 5 km lange wandeling van ongeveer 2 uur. Anders dan andere excusies is dit een groepswandeling voor mensen die gewend zijn een stevige wandeling te maken.

Meer informatie

Zaterdag 10 augustus 2024: Open Tuinendag

Op zaterdag 10 augustus organiseert de afdeling Groei&Bloei Gouda e.o.
een open tuinen dag. Deze dag is vrij toegankelijk en wordt gehouden van 10.00 – 16.00 uur.
Open tuinen vlaggen geven duidelijk aan waar de tuinen zijn.
Het is aan te bevelen deze tuinen op de fiets te bezoeken, maar mocht dit niet gaan dan zijn er parkeerplaatsen. Voor meer informatie zie ook de website van Groei&Bloei Gouda; www.gouda.groei.nl
Naast het bezoek aan de tuinen is er gelegenheid voor het nuttigen van consumpties bij enkele tuinen en bij de horeca in het dorp Haastrecht.

De te bezoeken tuinen zijn:
De Overtuin is een openbaar park, gelegen tegenover Museum Paulina.

Bisdom van Vliet Tegenover Hoogstraat 166, 2851 BE Haastrecht.

 

De tuin van Tony en Marja, Beatrixlaan 2, Haastrecht

 

De tuin van Kees en Lenie, Oostvlisterdijk 18, 2855 AC Vlist

 

De tuin van Wil en Trude, Huis te Roosendaal, Provincialeweg Oost 37, Haastrecht

 

Zaterdag 14 september 2024: Dagexcursie tuinen in de Alblasserwaard

      
          

Ons eerste bezoek is aan Villa Augustus in Dordrecht. De naam “villa” komt uit de Romeinse tijd waar een voornaam buitenverblijf gecombineerd werd met een boerderij.

Voor de lunch gaan we naar De Lektuin in Streefkerk. Dit is een schitterende 100 meter diepe privé landschapstuin die buitendijks aan de Lek ligt.

Meer informatie:

  • Zaterdag 14 september 2024 om 8.45 uur - terugkomst  zaterdag rond 16.45 uur
  • Vertrekadres: Groenhovenpark, Heuvellaan, Gouda
  • Prijs leden: € 36,75 / niet-leden € 43,75, incl. vervoer, koffie/thee met lekkers, rondleiding met gids en lunch 
  • Minimaal 12 personen
  • Eigen vervoer / meerijden
  • Dieetwensen: aangeven op aanmeldformulier
  • Aanmelden uiterlijk 16 augustus 2024
  • Voor de voorwaarden klik je hier

Bezoek de Hortus Populus in Bodegraven

Ken je de Hortus Populus al, dat is een Romeinse pluk- en Oogsttuin in Bodegraven. Je kunt de tuin bezoeken van maart t/m november op Dinsdag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag van 10.00 - 12.00 uur.
Er worden verschillende leuke en interessante activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van de Proeverij op 5 en 6 juli of bezoek de leuke pluktuin.

Meer informatie op https://www.hortuspopulus.nl/pluktuin