Gouda

vrijdag 9 augustus 2024: Ochtendexcursie Bomenwandeling in Gouda

         

De Bomenwandeling Gouda begint om 10.00 uur bij Restaurant KECK in Gouda. Vooraf kan daar voor eigen rekening iets worden gedronken. De wandeling eindigt weer bij Restaurant KECK waarna op eigen kosten kan worden geluncht.

Door de gebouwen van steen en beton wordt het in steden vaak onaangenaam warm. Ook zijn er weinig schaduwrijke plekken. Bomen hebben dan een belangrijke functie en gelukkig worden er steeds meer geplant. Niet alleen geven bomen verkoeling en schaduw, ze zorgen ook voor zuurstof, nemen koolstofdioxide op en zuiveren de lucht door het filteren van fijnstof. En ook vangen ze water op en herbergen ze dieren en planten. Bomen worden vaak geplant bij een bijzondere gebeurtenis zoals geboorte, sterven en jubileum. Ook kunnen ze een imposant en ornamenteus onderdeel van het stadsgezicht zijn. Toch lopen we er vaak langsheen zonder ze op te merken.

In deze wandeling gaan we het anders doen: we leren bomen in Gouda, die om diverse redenen interessant zijn, beter kennen en ook maken we kennis met een aantal bijzondere –vaak monumentale– bomen uit de Goudse Bomenroute, waaronder verschillende Platanen en Lindebomen.

Trudy de Jonge zal onze gids zijn bij deze 5 km lange wandeling van ongeveer 2 uur. Anders dan andere excusies is dit een groepswandeling voor mensen die gewend zijn een stevige wandeling te maken.

Meer informatie:

  • Vrijdag 9 augustus 2024, vertrek 10.00 uur - terugkomst 12.00 uur
  • Vertrekadres: Restaurant KECK, Stationsplein 1e, 2801 AK Gouda.
  • Prijs: € 0,00
  • Max aantal personen :12
  • Aanmelden uiterlijk 2 augustus 2024
  • Voor de voorwaarden  klik je hier.

Aanmeldformulier Excursie bomenwandeling in Gouda - 9 augustus 2024 - verplicht in te vullen velden *