Gouda

vrijdag 9 juli 2021: dagexcursie Tuinen en hortensiakwekerij in de Betuwe

Hortensiakwekerij Andriesia  
Andriesia kweekt wel 59 soorten hortensia's in allerlei verschijningsvormen. Ze zijn specialist in grootformaat hortensia’s met onder andere het ras Hydrangea Macrophylla Andriesia, waarvan de rode bloemen zeer geschikt zijn om begin oktober te drogen. We worden ontvangen in de idyllische, nostalgische en romantische Victoriaanse orangerie met een kopje koffie of thee met wat lekkers. En bij het verhaal/ de lezing over de planten zal het een en ander verloot worden onder de toehoorders. Wie dan nog wil, kan ook een hortensia kopen. En tenslotte wordt er een groepsfoto gemaakt. Neem vast een kijkje bij Hortensiakwekerij Andriesia.

De tuin van Joke Knol
Na het bezoek aan de hortensiakwekerij  gaan we naar de Tuin van Joke Knol.
Na de lunch, bereid door de man van Joke, is er een rondleiding door De Elzenpasch.
De grotendeels op kleur samengestelde borders bepalen het gezicht van deze tuin in hoge mate. Het gehele perceel is iets minder dan 1500 m2. Details zijn: de vele kleurige bollen, die de tuin in het voorjaar al een verrassend aspect geven; de houten palen met vogelhuisjes en een duiventil; de grote spiegel, het houten beeld, gemaakt uit het onderste deel van de stam van een metasequoia; de honderdjaar oude esdoorn, de kas met kwekerij waar we plantjes kunnen kopen; de vele zonnige terrassen en de ligging aan het water. Een blikvanger is ook de entree met een houten poort met sedumdak, dat verandert van kleur in elk jaargetijde.
 

De Tuyncaemer
De tuin van Wouter en Marianne Tuyn is ongeveer 5000 m² groot. Je kunt er niet alleen genieten van prachtige Engelse borders, een vijver en een moestuin, je kunt ook wandelen over de graspaden door het “bloemrijk grasland ”. Daarmee hebben ze al 10 jaar ervaring, dus ze kunnen er heel wat over vertellen! En ook experimenteren ze met een veld met 1-jarigen planten.
Verder zijn ze bezig met kleurcombinaties van tulpen die vanaf april te bewonderen zijn!
Aan de buitenzijde van de tuin is een “prairietuin” ingeplant. Denk daarbij aan veel grassen en grote groepen robuuste planten. Neem vast een kijkje in De Tuyncaemer.
 

Meer informatie:

  • Vrijdag 9 juli  2021, vertrek 8.30 uur - terugkomst rond 17.00 uur
  • Vertrekadres: Groenhovenpark, Heuvellaan, 2803 DN Gouda
  • Prijs leden: € 29,75, niet-leden € 37,50, incl. meerijkosten, entree en lunch
  • Min 10 / max 16 personen
  • Eigen vervoer / meerijden - kosten meerijden is verrekend in de prijs
  • Aanmelden uiterlijk 29 juni 2021
  • Voor de voorwaarden  klik je hier
  • LET OP: OP 9 JUNI IS DE REIS VOLGEBOEKT. BIJ AANMELDING KOMT U OP DE RESERVELIJST. 

Aanmeldformulier excursie Tuinen en Hortensiakwekerij in de Betuwe - 9 juli 2021 - verplicht in te vullen velden *