Gouda

NieuwsFLITS 8 - 23 september 2023

Terugblik excursies

Dagexcursie Noord Beveland en Walcheren, 5 augustus 2023

De eerste stop was de Pompoenwinkel op Noord Beveland waar de deelnemers hartelijk werden ontvangen met pompoen- en courgettetaart bij de koffie en thee. Daarna werd De Pionier-Ster op Walcheren bezocht. Na de overvloedige lunch in een sfeervolle ruimte bij Eetcafé Duinlust ging de excursie verder naar De Houtenhandsche Hof. Een prachtig verzorgde tuin van Conny met beelden van dieren. Aansluitend volgde een bezoek aan ‘t Hof Ravestein. Lees meer…

Dagexcursie tuinen in Soest en Hagestein, 8 september 2023

Vijftien deelnemers hadden zich aangemeld voor deze excursie, die in eerste instantie een ander reisdoel had. Helaas werd ons bezoek aan de eerste tuin door de eigenaar geannuleerd en moest er op zeer korte termijn naar een ander reisdoel worden gezocht.
De eerste tuin van deze dag was ‘Hofstede Eycken-dal’ in Soest met een interessante rondleiding door Harm Jan. Daarna reisden we naar ‘In liefde bloeyende’ in Hagestein. Een mooi strakke tuin ontworpen door Mien Ruys. Lees meer….

 

Agenda activiteiten

Ruilbeurs Groei & Bloei Gouda
Heb je nog stekken of zaden over en /of ben je nog op zoek naar nieuwe aanwas in je tuin? Op 7 oktober a.s. tussen 10.00 en 11.30 uur kunnen we weer terecht op het terrein van Ernst Baas in Waddinxveen voor de najaarsruilbeurs. Lees meer….

Lezing vlinders en libellen
Tijdens de lezing op woensdag 18 oktober van 19.30 tot 22.00 uur nemen we een kijkje in de intrigerende levenswijze van vlinders en libellen. Hoe komen ze de winter door? Waar ontmoeten ze elkaar? Welke soorten kun je in je tuin of in de omgeving verwachten? Hopelijk vormt deze avond een aanzet om zelf op zoek te gaan naar deze prachtige insecten. De lezing vindt plaats in Le Patapouf, Kolkmanstraat 1-3 in Gouda. 
Lees meer…

Bestuur en commissies
Het bestuur van Groei & Bloei Gouda is nog steeds op zoek naar nieuwe bestuursleden.
Heb je interesse in de functie van voorzitter of algemeen bestuurslid dan kun je voor meer informatie contact opnemen met Simone Abel via info(at)gouda.groei.nl
We zijn verheugd dat onze lezingencommissie weer op sterkte is omdat Trudy Doolaard zich hiervoor heeft aangemeld. Samen met Patricia Niewold houden zij zich bezig met de organisatie van de lezingen voor Groei & Bloei Gouda.

Agenda's / Bloembollen
Via het landelijke bureau kregen alle afdelingen van Groei & Bloei de mogelijkheid om agenda’s en bloembollen met korting te bestellen.
We hebben nog mooie en functionele agenda’s 2024 voor de kortingsprijs van € 11,95 in de aanbieding en ook zijn er nog zakjes met 25 tulpenbollen te koop voor € 9,95 per zakje.Leuk voor jezelf of om cadeau te geven.
Stuur bij interesse een mail naar info(at)gouda.groei.nl